Maatschap Joling

Achter de Bargen 1
7991 TL Dwingeloo

Henk Joling 06-54231434
Dieneke Joling 06-27623975
info@maatschapjoling.nl

KvK 1148521
BTW 801420088B01
IBAN NL16RABO0315551437

Aardbeien planten vermeerderen zich door het vormen van ranken. Een rank groeit het beste als deze in losse grond terecht komt, daarom wordt de grond tussen de aardbeien los gewoeld om perfecte omstandigheden te creëren voor de ranken. Daarna worden alle ranken naar de zwarte grond toe gewerkt door ze in die richting te kammen, waarna mederwerkers met de hand de ranken in de grond drukken, zodat deze plantjes kunnen beginnen te vormen.

rankenleggen

 

Mts. Joling teelt een aantal gewassen voor de vruchtwisseling. Dit zijn suikerbieten, snack peen, tagetes, graan en maïs. Dit wordt gedaan omdat intensieve gewassen niet elk jaar op dezelfde plek kunnen worden geteeld. Je kunt deze gewassen niet elk jaar op het zelfde perceel telen in verband met schimmels, bactieriën en beesten in de grond. Verschillende gewassen vermeerderen namelijk andere schimmels, bacteriën en beesten. Door vruchtwisseling toe te passen kan Mts. Joling de schimmels, bacteriën en beesten op niveau's houden die niet schadelijk zijn voor de gewassen die geteeld worden.

Mts. Joling besteedt veel zorg aan deze website, maar wij kunnen correctheid, volledigheid en actualiteit niet garanderen. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt Mts. Joling geen aansprakelijkheid voor schade die op eniger wijze voortvloeit uit het gebruik van de website of uit de onvolledigheid en/of onjuistheid van de op de website verstrekte informatie, of voor schade ten gevolge van het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van de website. 

Subcategorieën

Contactformulier

Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Invalid Input
Ongeldige invoer