Na zo’n periode als de afgelopen weken moet me wat van het hart. Het waren voor ons, #trotse #bollenteler in de gemeente Westerveld, maar ook voor alle bollentelers in ons gebied en daarbuiten rare soms nare weken.

Een “rapport” van meten is weten…. een “toevallig” uitgelekt rapport van het RIVM… daarna de publicatie van het RIVM rapport en… als “klapper” de uitzending van Zembla. Verschrikkelijk al die onrust voor iedereen die er mee te maken heeft. Zowel omwonenden, als medewerkers, als collega boeren, als onze gezinnen!

Teleurgesteld?? NEE het waren top weken!

Het belangrijkste voor ons en onze omgeving was de uitslag van het RIVM rapport. Wat een geruststelling voor onze medewerkers, onze omwonenden, onze kinderen en onszelf. Kortom voor een ieder die met gewasbeschermingsmiddelen te maken heeft!!!

Ik hoop op een beetje rust na alle onrust veroorzaakt door actiegroepen die bewust mensen bang maken en hoop op daadkracht van mensen die dat zouden moeten tonen. Tijdens de uitzending van Zembla ontplofte Twitter en Facebook bijna! Het gevoel van Samen Sterk van mensen betrokkenen bij agrarische sector dat geeft zo’n overweldigend gevoel van kracht!

De Drentse Bollentelers organiseerden, voor de 4de keer inmiddels, Tulpenpracht bij Nacht. Ontzettend veel blije enthousiaste mensen deden hier weer aan mee. Blij, vrolijk, en heel veel energie krijgen wij hiervan!! Dit was voor ons een super afsluiting van de afgelopen maand!

Recht uit mijn hart…..ik ben trots op alle mensen betrokken bij de agrarische sector, ik ben trots op mijn collega bollentelers, mijn collega akkerbouwers, mijn collega veeboeren. Kortom op alle boeren, op mijn omwonenden, mijn Twitter vrienden, mijn Facebook vrienden, mijn medewerkers, mijn gezin, mijn familie, mijn…. voor wie ik ook maar vergeet…mensen die je een hart onder de riem steken in plaats van een mes in de rug…. mijn trots is voor jullie allemaal!

Ik ben een #TROTSE #BOLLENTELER!!